Premijer Plevljak sa ministrom Džemilom Ugarkom na mevludu u povodu otvorenja džamije u Šarenim Hanovima

Premijer Plevljak sa ministrom Džemilom Ugarkom na mevludu u povodu otvorenja džamije u Šarenim Hanovima

Džamija u Šarenim Hanovima, u moštranskom dijelu visočke općine, svečano je otvorena u nedjelju u prisustvu hiljade vjernika i gostiju. Na mevludu, proučenom od akšama do jacije, uoči svečanog otvorenja, premijera Fikreta Plevljaka je ugostio Džemil Ugarak, predsjednik Medžlisa IZ Visoko i aktuelni ministar za privredu ZDK

Obilazeći islamski centar, Ugarak je upoznao premijera Plevljaka o namjeni centra koji služi, ne samo za obavljanje vjerskih dužnosti, nego i za pružanje adekvatnih sadržaja omladini,  gdje će provoditi svoje slobodno vrijeme. U sklopu islamskog centra u Šarenim Hanovima nalaze se prostorije tekvando kluba „Visoko“, kursa stranih jezika, internet kluba, budućeg vrtića i biblioteke.

– U izgradnju islamskog centra uložili smo mnogo truda, jer smo imali nijet da zaista izgradnimo nešto dobro, nešto što će služiti svim stanovnicima ovog kraja. Džamija će služiti vjernicima, a popratni sadržaji trebaju zadovoljiti potrebe omladine. Imamo već nekoliko edukativnih sadržaja koji su dobro prihvaćeni, mladost se ovdje okuplja, ali nećemo na tome stati. Svi ovi objekti mogu izdržavati sebe, što je još jedan doprinos da se islamski centar samofinansira. Projekat je mnogo koštao, preko 1,5 miliona KM, i želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način doprinijeli da sve ovo danas ovako izgleda, kazao je Džemil Ugarak, predsjednik Organizacionog odbora o izgradnji islamskog centra u Šarenim Hanovima.

 

Pres služba ZDK

O Tesanj Net