Opća bolnica Tešanj

Općinski načelnik danas je održao radni sastanak sa Timom Općine Tešanj u pogledu trajnog pravnog statusa Opće bolnice Tešanj. Sastanku su prisustvovali: Suad Huskić, Azra Muslija, Muhidin Alić, Rifet Sejdinović a odsutni su bili Senad Subašić, Mehmed Mujaković i Ibrahim Plančić.
Povod za ovaj radni sastanak je prijedlog Odluke o prenošenju prava i obaveza nad Javnom ustanovom Opća bolnica Tešanj koji će se naći na sutrašnjoj sjednici Skupštine ZDK.
Zajednički je konstatovano da je predloženi tekst Odluke nepotpun, pravno manjkav i veoma nefer prema Općini Tešanj koji je više pritisak na Općinu Tešanj kao osnivača da odustane od svojih osnivačkih prava nego što je pokušaj rješavanja dugoročnog razvoja i održivosti zdravstvenih usluga sekundarne zaštite za stanovnike općine Tešanj i susjednih općina, kao i za stanovnike cijelog kantona kada je riječ o pulomologiji. Općina Tešanj kao osnivač nije uopće konsultovana u pripremi Odluke, pa je tako Vlada sebi uzela prava a Općini Tešanj ostavila obaveze. Općinski načelnik će tražiti od Premijera, Predsjedavajućeg Skupštine ZDK i zastupnika da se ova tačka skine sa dnevnog reda.

O Press Opcine