Hotel

Općinski načelnik danas se sastao sa vlasnikom stare zgrade hotela Zvečaj Fahrudinom Kadušićem u pokušaju da usaglasi ponuđeni priejdlog rješenja o dodjeli zemljišta oko objekta radi izdavanje građevinske dozvole i početka radova na zgradi hotela prema urbanističkom rješenju koje je utvrdilo Općinsko vijeće.
Danas, na 42. sjednici Općinskog vijeća će se naći ovo rješenje o dodjeli zemljišta uz naknadu ali je procjena općinske komisije 200,00 KM/m2 a ponuda vlasnika hotela 25,00 KM/m2. Općinski načelnik je ponudio varijantu zamjene zemljišta za zemljište u vlasništvu istog vlasnika na dijelu Musale gdje je planirana staza za šetanje pored obale rijeke Tešanjke ali sporazum nije postignut. Općinski načelnik je ostao pri prijedlogu rješenja dostavljenom u materijalima vijećnicima, s tim što je istakako da Vijeće može bez teškoća odlučiti o nespornom dijelu koji se odnosi na stijenu gdje je procjena komisije za vlasnika hotela prihvatljiva, a o dijelu gdje postoji razlika u stavu općinske komisije i vlasnika, odluku će ipak donijeti Općinsko vijeće kakva god ona bude.

O Press Opcine

Jedan komentar

  1. gamad gamad jarane, previše dobro ih znam i poznajem, i vjeruj mi da su gamad!!! MOžda nisu to bili učenici moje i tvoje generacije, ali ove nove generacije itekako jesu.