Promocija lokacijskih prednosti mikroregije Tešanj, Teslić i Žepče

U Kabinetu Načelnika općine Tešanj, uz prisustvo predstavnika GIZ-a (Njemačko društvo za tehničku pomoć i međunarodnu saradnju) u ponedjeljak, 17. septembra potpisan je Sporazum o realizaciji projekta Promocija lokacijskih prednosti mikroregije Tešanj, Teslić i Žepče. Sporazum su potpisali načelnici Savo Kasapović (Teslić), Mato Zovko (Žepče) i Fuad Šišić (Tešanj). Projekat je usmjeren na dva područja – promocija lokacijskih prednosti i privlačenje investicija sa ciljem unapređenja konkurentnosti mikroregije.
S obzirom na na našu povezanost i projekte od ranije, veoma sam zadovoljan potpisanim Sporazumom, jer na ovaj način ćemo još više unaprijediti našu saradnju, kazao je Načelnik općine Teslić.
Cilj nas načelnika je da usmjerimo svu snagu i na taj način osiguramo što bolje uvjete za naše općine, a ovaj Sporazum ide tome u prilog, kazao je Načelnik općine Žepče.
Vjerujem da će ovaj Sporazum omogućiti zajedničku sinergiju i i olakšati investitorima koji žele ulagati na području naših općina, istakao je Općinski načelnik Fuad Šišić.
Inače, promocija rezultata je predviđena za drugu polovinu novembra u Sarajevu.

O Press Opcine