Upravljanje potrošnjom energije u zgradarstvu i praksa zelenog ureda

Doc. dr. Ismar Alagić, savjetnik Općinskog načelnika za pristup EU-fondovima je učestvovao na obuci  “Upravljanje potrošnjom energije u zgradarstvu i praksa zelenog ureda” u organizaciji USAID projekta “Ekonomija energetske efikasnosti-3E” i UNDP MDG programa “Očuvanje okoliša i klimatske promjene”. Program obuke je održan u prostoru Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Tuzli uz učešće velikog broja učesnika iz cijele BiH. Predavači na obuci su bili Fahrudin Kuliš iz 3E projekta i predstavnici Programa Ujedinjenih naroda za razvoj iz Republike Hrvatske.

Tokom obuke su obrađene sljedeće teme: Organizacija i zadaci energetskog menadžmenta u zgradarstvu, Ekonomska i finansijska analiza projekta energetske efikasnosti, Analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije i Uvođenje prakse Zelenog ureda. Učesnicima obuke su uručeni certifikati o uspješno okončanom usvajanju stečenih znanja iz predmetnog područja.

Doc.dr.Alagić je u razgovoru sa predstavnicima Programa Ujedinjenih naroda za razvoj iz Republike Hrvatske sagledao mogućnosti zajedničkog nastupa Općine Tešanj i partnera iz Hrvatske prema EU-fondovima i programima energetske efikasnosti u narednom periodu.

O Press Opcine