Dodijeljena priznanja sajma "ZEPS 2012."

Dodijeljena priznanja sajma

U završnici ovogodišnjeg 19. generalnog bh. sajma “ZEPS 2012” dodijeljena su priznanja u nekoliko segmenta, i to: najviše priznanje za nastup, za proizvod, za kolekciju proizvoda, specijalna priznanja, medalje kvaliteta i zlatne medalje.

Grand prix “Ruža ZEPS-a”, najviše priznanje za nastup dodijeljeno je firmi “Kovan” iz Gračanice. Priznanja za proizvod dobili su: “Regeneracija” Velika Kladuša, „MOJA TV” “BH Telecom” i “BISOL” EPC. Nagrade za kolekciju proizvoda dobili su: kolekcija opruga „Saraj komerc” Gornji Vakuf, ženskih čarapa „Meridijan”bZenica, elementi za infra crveno grijanje firmi ”NB-VISION”, poluproizvodi od termoplastičnih materijala “MN-FLEX” Doboj i kožna konfekcija galanterija “DANIAL S““Koteks” Tešanj, a za promociju JP „Elektroprivreda BiH“, „Elektrovat” Beograd i “Centrometal” Zagreb. Specijalna priznanja sajma dodijeljena su Federalnom ministarstvu okoliša i turizma, energije, rudarstva i industrije, Fondu za zaštitu okoliša FBiH za podršku i angažiranje u radu međunarodne Konferencije o energetskoj efikasnosti u BiH, održane u okviru sajma „ZEPS 2012.“, Vanjskotrgovinskoj komori BiH zbog rada na jačanju intraregionalne ekonomske saradnje i unapređenju trgovine između zemalja Balkana i zemalja EU u okviru DIHK-CEFTA PARTNERSHIP PROJECTA, zatim  „Delmon Optic and Hearing AID“ Bahrein i „King Phones and Electronics“ Bahrein za otvaranje puteva saradnje među privrednicima BiH i Bahreina, te za  poseban doprinos doniranja pomagala za vid i sluh Kantonalnoj bolnici Zenica.

U konkurenciji za medalje kvaliteta “Ruža ZEPS-a” bilo je četrnaest proizvođača iz Crne Gore i BiH sa 43 proizvoda svrstanih u više robnih grupa.  Zlatne medalje za kvalitet dobili su: u kategoriji mlijeko i mliječni proizvodi „ZIM” Zenica, za “konditorske proizvode” Zvečevo- lasta Čapljina i Vispak Visoko, u kategoriji “kafa” „PAK CENTAR“ Živinice, u kategoriji “ule” „Victoria OIL” Šid, za  “prerađevine od voća i povrća “Vispak” Visoko, za kečap “Bonesa” Bar, te u kategoriji “brašna” “Nikšićki mlin” Nikšić.

Uz 19. generalni bh sajam „ZEPS 2012.“ održan je i 9. međunarodni sajam metala „ZEPS Intermetal 2012.“. Dobitnici ravnopravnih priznanja za proizvod su: „Lipovica“ Popovača, „Braća Karić“ Zenica i „AD FEP“ Plužine, a za promociju su: „TBS TRADE“  Živinice, „FERO-PACK“ Vitez i „ISCAR SLOVENIJA“, Predstavništvo Zenica.

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *