Otvoreni Centri za rani rast i razvoj za djecu, roditelje i zajednicu u Visokom i Varešu

Nevladina organizacija „Save the Children“ u saradnji da predstavnicima općina Visoko i Vareš i javnim ustanovama dječijih obdaništa u Visokom i Varešu, prošle sedmice, upriličili su otvorenje Centara za rani rast i razvoj za djecu, roditelje i zajednicu.

Po riječima direktorice obdaništa u Varešu Darije Kuhar, Centri su namijenjeni djeci koja nisu uključena u redovni predškolski odgoj i obrazovanje s posebnim naglaskom na djecu iz ruralnih sredina i socijalno ugroženih porodica. U Centrima će se održavati i radionice za roditelje kako bi im se pomoglo u radu sa djecom i u razvoju u njihovom veoma bitnom segmentu života.

– Ovo su izuzetno lijepe prilike u kojima se družimo sa djecom. Otvaranjem ovih Centara djeca dobivaju šansu za jednake mogućnosti i u Visokom, ali i u Varešu, općini koja, obzirom na težan ekonomski položaj, ima specijalni status. Zahvaljujem se organizaciji „Save the Children“ što je prepoznala potrebe općina, odnosno, dječijih obdaništa, istakao je Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, otvarajući Centre.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *