Premijer Plevljak prisustvovao obilježenju Dana Prve gimnazije Zenica

Premijer Plevljak prisustvovao obilježenju Dana Prve gimnazije Zenica

Učenici i nastavnici Prve gimnazije Zenica svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća i đačkom priredbom, obilježili su dan svoje škole, koja, mijenjajući sedam naziva, egzistira 67 godina. Ovom prilikom, nastavnici i učenici su poželjeli sretan odlazak u penziju dosadašnjem direktoru Vedatu Hadžiosmanoviću.

– Naša škola sada nosi naziv Prva gimnazija, gledano sa historijskog aspekta s pravom, ali i sa aspekta kvalitete rada. Najviše nas veseli 6 200 maturanata naše škole koji su uspješno završili školovanje i postali poznati u gotovo svim aspektima života. Potrudit ćemo se da ostvarujemo još bolje rezultate, ali moram istaći da učionice i dvorana prokišnjavaju, da nam nedostaje bolji krov. Treba nam novi pod u sali i za to smo pokrenuli neke aktivnosti. Imamo problem i sa bibliotekom iako imamo oko 11 000 naslova, kao i sa opremanjem kabineta, kazao je direktor Ilijas Hodžić.

Svečanoj sjednici i priredbi prisustvovao je premijer ZDK Fikret Plevljak koji je uputio čestitku učenicima i nastavicima u povodu 7. novembra, Dana škole sa željom da se djeca i građani Zenice ponose ovom školskom ustanovom.

– Nivo kvaliteta Gimnazije će biti još bolji, a nikako slabiji jer je i sada veoma visok kvalitet rada. Naš je plan da konstituiramo projekat u kojem ćemo sve školske objekte u Zeničko- dobojskom kantonu učiniti energetski učinkovitim. Kada govorimo o vašoj gimnaziji, ulagat ćemo u proširenje kapaciteta. Za škole svake općine u ZDK želimo napraviti po jedan multimedijalni amfiteatar koji će koristiti učenicima i njihovim nastavnicima. Svjestan sam položaja ljudi u ZDK, pa i prosvjetnih radnika, ali znajte da pokušavamo unijeti više pravde u sve sfere društva, istakao je premijer Plevljak.

U školskoj priredbi istaknuti su gimnazijalci koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz fizike, informatike, demokratije i ljudskih prava, njemačkog jezika, u likovnim ostvarenjima, te sportskim takmičenjima, a u muzičkom dijelu učestvovali su gimnazijalci izvodeći recitale, kao i Omladinski hor “Zenica” profesora Milenka Karovića.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *