Potpisan ugovor za izgradnju druge zgrade stanarima zeničkog Kanala

Potpisan ugovor za izgradnju druge zgrade stanarima zeničkog Kanala

Danas su ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Ivica Ćurić i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju izgradnje 19 stambenih jedinica za stanare ratnim dejstvima uništenih kasina iz naselja Kanal u Zenici. Nakon potpisivanja ovog ugovora odobrena sredstva u iznosu od 200.000 KM, u dvije tranše, bit će prebačena na račun Općine Zenica, kao implementatora projekta čime će se obezbijediti početak gradnje za stanare kasina s obzirom na to da je Općina Zenica već obezbijedila 145.000 KM u građevinskom materijalu. Očekuje se i grant resornog federalnog ministarstva u iznosu od 350.000 KM. Ovo je inače druga zgrada koja se gradi za stanare iz zeničkog naselja Kanal.

Prilikom potpisivanja ugovora ministar Ćurić kazao je da se u ovom Ministarstvu na ovakvim projektima intenzivno radi kako bi se stambeno zbrinuli ne samo ovi slučajevi  već i ostali koji čekaju na rješavanje i konačno stambeno zbrinjavanje.

Načelnik Smajlović kazao je da radovi mogu početi i ovih dana, ako to budu vremenske prilike dozvoljavale, a u krajnjem slučaju, već početkom proljeća naredne godine.

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *