Omladinska banka Tešanj

Predstvnica Fondacije Mozaik Armela Ramić i članovi kreditnog odbora su danas u Sali Općinskog vijeća Tešanj uručili zahvalnice za realizovane projekte u okviru Omladinske banke koja u Tešnju djeluje od 2008. godine. Zlatne, srebrne i bronzane zahvalnice dobili su članovi odbora Omladinske banke Tešanj, kao i donatori koji su pomogli novčanim sredstvima pri realizaciji projekata.

Kroz ovaj projekat u Tešnju pokriven je veliki broj zajednica gdje mladi mogu da iznesu svoje ideje, i kako je istakla predstvnica Fondacije Mozaik Armela Ramić svi žele da rade kao mladi u Tešnju. Ovom prilikom, prigodnim govorom, prisutnima se obratio i Općinski načelnik Suad Huskić koji je istakao da je Općina Tešanj među prvima krenula u ovaj projekat, te razvila mogućnost aktiviranja mladih u nove projekte.

U okviru Omladinske banke Tešanj u 2012. godini je realizovano 9 projekata mladih, koji su realizovani u periodu od juna do novembra na području općine Tešanj.Ukupna vrijednost realizovanih projekata iznosi 32.703 KM, od čega iz fonda Omladinske banke Tešanj je obezbijeđeno 12.547,73 KM, a neformalne grupe mladih su obezbijedile ukupno 18.527,00 KM kroz mobilizaciju lokalnih resursa.U realizaciji ovih projekata je učestvovalo više od 120 volontera koji su doprinijeli sa više od 1700 volonterskih sati, a ukupan broj korisnika ovih projekata je oko 2300.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *