Edukacioni seminar za licencirane ispitivače- predavače i instruktore vožnje

 Edukacioni seminar za licencirane ispitivače- predavače i instruktore vožnje

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, u petak, u hotelu „Zenica“, održan je 4. edukacijski seminar stručnog osposobljavanja za lica koja su uključena u proces osposobljavanja i provjere znanja kandidata za vozače motornih vozila sa područja Zeničko- dobojskog kantona. Seminar na temu: „Didaktičko- metodičke osnove rada“ predviđen je za licencirane ispitivače- predavače i instruktore vožnje.

Učesnicima seminara obratio se Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, ističući da je ovo peta godina kako Ministarstvo radi sa sektorom sobraćaja, ostvarujući rezultate evropskih vrijednosti.

-U posljednih pet godina obavljeno je 11 000 ispita u teorijskom i praktičnom dijelu. Svake godine na deset ispitnih mjesta, u prosjeku svake sedmice, je po stotinu ispitanika sa ukupnim procentom prolaznosti 56 posto. Danas smo se okupili da bi unaprijedili ovaj značajni sektor saobraćaja. Time će krajnji proizvod, odnosno vozač motornog vozila, kroz obuku i polaganje steći sposobnosti i vještine i uključenjem u saobraćaj biti bezbjedan, istakao je ministar Trifunović.

Sektor saobraćaja u ovom domenu je timski rad Ministarstva za obrazovanje, Ministarstva prostornog uređenja, MUP-a i auto škola, a edukacija podiže profesionlnost na viši nivo kako bi se adekvatno odgovorilo zahtjevima, istaknuto je na seminaru.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *