Omladinski parlament

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana Konstituirajuća sjednica Omladinskog parlamenta za 2013.godinu. Na sjednici su prisustvovala 22 učenika – vijećnika uz pratnju koordinatora projekta iz osnovnih i srednjih škola.

Rad Omladinskog parlamenta je bio uspješan. Drago mi je što mladi imaju priliku da se uključe  u jednu političku organizaciju i da kroz svoj rad doprinose razvoju cijele zajednice,  kazala je Senaida Karagić, koordinator projekta Omladinskog parlamenta.  

Prisutni učenici – vijećnici su dali svečanu izjavu kojom se obavezuju da će dužnost obavljati savjesno i odgovorno, te da će se zalagati za razvoj u najboljem interesu svih građana, naročito djece i omladine u cilju razvoja i napretka općine Tešanj i BiH.

Za predsjedavajućeg Omladinskog parlamenta za 2013. godinu izabrana je Mediha Hadžikadunić, za zamjenika Amir Delić, a za sekretara je izabrana Lea Zulić.

Prethodna godina je bila jako uspješna. Naravno, bilo je teško rad Parlamenta uskladiti sa drugim obavezama. Međutim, Omladinski parlament mi je pružio priliku da se uključim više u politiku i organizaciju projekata, kazala je predsjedavajuća  Mediha Hadžikadunić.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *