Ugradnja pojedinačnih vodomjera u objekte kolektivnog stanovanja

Općina Trešanj je slijedom vijećničke inicijative pokrenula aktivnosti na bržoj ugradnji pojedinačnih mjernih instrumenata u objektima kolektivnog stanovanja. Služba za finansije, privredu i inspekcije Općine Tešanj pripremila je i objavila javni poziv za iskazivanje interesa etažnih vlasnika radi pripreme investiciono-tehničke dokumentacije vodovodne mreže objekata kolektivnog stanovanja na području općine Tešanj, od zbirnog vodomjera do priključka na vodomjer u stanu, poslovnom prostoru ili zajedničkim prostorijama.

Nakon pregleda pristiglih prijava i provjere njihove validnosti, sa predstavnicima skupa etažnih vlasnika objekata kolektivnog stanovanja TKA1, TKB3 i TKD2 je usaglašeno da Općina Tešanj obezbjedi projektnu dokumentaciju za postavljanje pojedinačnih vodomjernih instrumenta, JP RAD dd Tešanj izvrši nadzor na realizaciji projekta odnosno ugradnji pojedinačnih vodomjera, dok će skupovi etažnih vlasnika isfinansirati radove.

Kako je projektna dokumentacija za spomenute objekte pripremljena, i na istu data saglasnost JP RAD dd Tešanj, danas su predstavnici etažnih vlasnika izvršili preuzimanje projektne dokumentacije i spremni su za realizaciju.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *