Posjeta Ambasadora Austrije u BiH

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima primio je danas delegaciju Ambasade Austrije u Bosni i Hercegovini, na čelu sa Ambasadorom Dr. Donatus Köck-om. Sastav delegacije su činili i Trigovinski savjetnik Austrijske ambasade Mag. Sigmund Nemeti i Zamjenik trgovinskog savjetnika Austrijske ambasade Mag. Christoph Pfeiffer.

Na samom početku, Općinski načelnik je upoznao goste sa osnovnim informacijama o općini, trenutnim aktivnostima i planovima za naredni period. Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje, prije svega privredne, ali i saradnje u oblasti kulture i turizma.

Ambasador Köck je iskazao zadovoljstvo onim što je vidio danas u Tešnju, te kazao kako se nada da je ovo samo početak dobre saradnje u narednom periodu. Gospodin Köck je današnji prijem i predstavljanje općine ocijenio kao najbolje prezentovanje općine koje je vidio u toku 3,5 godine njegovog rada u BiH.

Tokom današnjeg sastanka razmjenili smo informacije koje bi mogle biti zanimljive za potencijalne investitore, što je i krajna namjera današnjeg sastanka – dolazak novih investitora na područje općine Tešanj, istakao je Općinski načelnik Suad Huskić.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *