Nastavljen dijalog Vlade ZDK i predstavnika Sindikata u zdravstvu

          Nastavljen dijalog Vlade ZDK i predstavnika Sindikata u zdravstvu

Premijer Fikret Plevljak i ministrica Senka Balorda razgovarali su, u petak, u Ministarstvu zdravstva ZDK, sa predstavnicima Sindikata zaposlenih u zdravstvu ZDK i Sindikata ljekara ZDK. Sastanku je prisustvovao i Senaid Begić, direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ZDK.

Još jedan u nizu sastanaka predstavnika Vlade ZDK i Sindikata u zdravstvu je nastavak dijaloga na kojem se govorilo o poboljšanju statusa ljekara i zdravstvenih radnika, te o zaključcima sa II sastanka predstavnika Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije BiH i tima formiranog od strane Koordinacije ministara povodom zahtjeva sindikata za usaglašavanje najniže neto satnice, odnosno da se na nivou Kantona konkretiziraju najniže neto satnice, da se Federalno ministarstvo zdravstva uključi u razgovore u onom dijelu u kojem je nadležno (Zavod za javno zdravstvo FBiH, Zavod za transfuzijsku medicine FBiH I kliničkih ustanova FBiH), te da se formira pregovarački tim sa ovlaštenim predstavnicima vlada kantona i NSSRUZ FBiH koji će definitivno utvrditi satnicu.

Direktor Begić je upoznao predstavnike Sindikata i o aktivnostima na ispunjavanju zakonskih obaveza javnih preduzeća prema Zavodu, koje su rezultirale većim prilivom sredstava u fond Zavoda za zdravstveno osiguranje ZDK.

Na sastanku, Sindikat zaposlenih u zdravstvu ZDK predstavljali su Esad Hasaničević, Indira Hodžić, Zaim Begić, Ivan Barišić i Nevzet Kovačević, a Sindikat ljekara ZDK Haris Husremović, Lejla Haračić- Ćurovac i Kasim Spahić.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *