Prezentacija MANN+HUMMEL BA u Zenici

28.01.2013 godine kompanija MANN+HUMMEL BA u hotelu Zenica u Zenici održala je prvu u nizu prezentacija poslovanja, proizvoda, planova i iskustava privrednicima, javnim i privatnim preduzećima, lokalnim te vlastima ZDK. Nekadašnja firma UNICO FILTER Tešanj od 2005. je članica MANN+HUMMEL grupacije najvećeg svjetskog proizvođača filtera iz Njemačke i od tada niže uspjeh za uspjehom. U periodu 2006 – 2012 investirano je cca 12 miliona eura, a do 2018. godine investirat će se još cca 10 milona eura.

Preko 95 posto proizvodnje plasiramo na tržišta Evrope, Amerike i Kine. Prošlu godinu smo završili sa prometom od cca 24 miliona eura. Plan za ovu  je cca 31 milion eura, tako da u odnosu na prethodnu godinu planiramo rast od skoro 30 posto – kazao je Smail Ramović, direktor MANN+HUMMEL BA Tešanj.

 Tešanjski proizvođač filtera četvrti je izvoznik u ZDK, ali i primjer korektnog odnosa prema 470 radnika, od kojih su 380 stalno zaposleni. Plaće uposlenih iznad su prosjeka u FBiH, a kolektivni ugovor regulira brojna prava koja su neuobičajena za BiH. Svaki radnik ima trideset dana godišnjeg odmora, bez obzira na dužinu radnog staža, a radnici iznad 55 godina ne mogu biti otpušteni s posla!

MANN+HUMMEL BA

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *