Obavijest o održavanju radno-konsultativnog sastanka u vezi sa pripremom podnošenja inicijative za donošenje Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine

Programom rada Skupštine za 2013. godinu, koji je donesen na 33. sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona održanoj 12.02.2013. godine i stupio na snagu istog tog dana, za mart mjesec 2013. godine, planirana je za razmatranje u redovnoj skupštinskoj proceduri i podnošenje Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u skladu sa članom 159. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Inicijativa za donošenje Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Razlozi za razmatranje iste i podnošenje u parlamentarnu proceduru su potreba za povoljnijom raspodjelom javnih prihoda u Federaciji BiH a u korist Zeničko-dobojskog kantona.

S ciljem blagovremenog i što sveobuhvatnijeg sagledavanja navedene problematike, te uključivanja relevantih subjekata u pripremu iste, bit će održan radno-konsultativni sastanak u vezi pripreme podnošenja Inicijative za donošenje Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Sastanak će se održati 06.03.2013. godine (srijeda) sa početkom u 11,00 sati, u sali 301/III sprat Aneksa zgrade RMK Prometa u Zenici.

Na navedeni sastanak su pozvani predsjedavajući općinskih vijeća općina sa područja Zeničko-dobojskog kantona,  kako bi se došlo do što kvalitetnijih prijedloga i mišljenja iz lokalnih zajednica, a pored njih pozvani su i svi poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH sa područja Zeničko-dobojskog kantona, te svi  delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH sa područja Zeničko-dobojskog kantona, predsjednici Klubova političkih stranaka u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, kao i poslanici Skupštine koji nemaju formiran Klub poslanika, te premijer Zeničko-dobojskog kantona i ministar Ministarstva finansija Zeničko-dobojskog kantona.

 

 

Stručna služba Skupštine ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *