Čestitka povodom 20-te godišnjice 207. brigade

Odbrana Bosne i Hercegovine u periodu 1992-1995. godine bila je po svemu dramatična i tragična, ali u isto vrijeme dostojanstvena i sjajna. Na kraju 20. stoljeća, u srcu Evrope, ustali su oni koji su imali velikonacionalne koncepte i oružje u rukama da poruše i podijele Bosnu i Hercegovinu. Ali nisu računali na hrabrost i odlučnost njenih branitelja. Tešanj je dao svoj doprinos, i pored potpunog devetomjesečnog okruženja i izolacije, odbranio se i iznjedrio tri brigade: 202. “garavu” vitešku brigadu, 207 “pousorsku ljutu” vitešku brigadu i 277. oslobodilačku brigadu koje su bile u sastavu jedinica sjajne OG 7-Jug.
Općina Tešanj je još 1996. godine utemeljila općinski praznik 04. april, kojim obilježava sve značajne datume iz perioda odbrane 1992-1995. godine. Prošle godine je navršilo 20 godina od formiranja 202. “garave” viteške brigade a ove godine je 20 godina od formiranja 207. “pousorske ljute” viteške brigade.
Tim povodom čestitamo ovaj značajan datum svim pripadnicima 207. “pousorske ljute” viteške brigade, porodicama šehida i poginulih branitelja, svim stanovnicima općine Tešanj kao i svim braniteljima BiH.

 

 


 


PREDSJEDAVAJUĆI OPĆINSKOG VIJEĆA


Fuad Šišić, dipl.ing.maš.


 


OPĆINSKI NAČELNIK


Mr. Sc. Suad Huskić, profesor

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *