Stari i novi direktor Natron Hayata kod premijera Plevljaka

Stari i novi direktor Natron Hayata kod premijera Plevljaka

Danas je Fikret Plevljak, premijer Zeničko-dobojskog kantona primio u oproštajnu posjetu generalnog direktora Natron Hayata Maglaj, Avinasha Chandera Taneju koji je došao u pratnji novog direktora, Mehmeta Eray-a Nasoz-a. Direktor Taneja želio je zahvaliti premijeru Plevljaku za podršku i veoma korisnu saradnju koju je premijer zajedno sa Vladom Kantona pružio u proteklom periodu naporima menadžmenta i uposlenima ove kompanije da unaprijede poslovanje u svim segmentima.

Novi direktor Natron Hayata Mehmet Eray Nasoz kazao je da je zahvaljujući dosadašnjem direktoru Taneji ova kompanija poslovala izuzetno uspješno i „nama ostaje da samo preuzmemo barjak dalje od njega i pokušamo biti uspješni onako kako je to bio gospodin Taneja“, i dodao:

– Rečeno mi je da ste ovdje u sjedištu Kantona u prethodnom periodu imali niz sastanaka sa menadžmentom Natron Hayata pa se nadamo da će se to i nastaviti u narednom periodu. Takvi razgovori izuzetno su korisni za obje strane, a posebno kad se tiče pitanja snabdijevanja drvetom, otpadnog papira, finansijskih pitanja i svega ostalog.

U daljnjem toku razgovora, bilo je riječi i o aktiviranju resursa Rudnika uglja Brezovi dani jer je Natron Hayat veoma zainteresovan za korištenje ove rude. Dosadašnji direktor Taneja kazao je da je o tome  bilo govora i tokom nedavno održanog sastanka sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem koji je izrazio zadovoljstvo ovom idejom i obećao podršku u aktiviranju ovog Rudnika. Tome treba dodati i činjenicu da Natron Hayat stabilno posluje i da i sljedećih nekoliko godina sigurno neće biti problema niti se očekuju bilo kakvi zastoji.

Premijer Plevljak zahvalio je dosadašnjem direktoru Avinashu Taneji na svemu što su on i kompanija, na čijem je čelu bio dosada, učinili za unapređenje privrednog razvoja Općine Maglaj i šire zajednice. On  je također izrazio zadovoljstvo interesiranjem Natron Hayata za pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja Brezovi Dani i obećao da će Vlada Zeničko-dobojskog kantona u cjelosti stati iza ove ideje i pružiti svaki oblik podrške kako bi se aktivirao i ovaj privredni resurs i uposlili novi ljudi. On je na kraju, zaželio sretan odlazak iz Bosne i Hercegovine dosadašnjem direktoru Avinashu Taneji, a novom direktoru Mehmetu Nasozu uspješan početak rada i dobro poslovanje Natron Hayata u narednom periodu.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *