Povodom učestalih nastupa na OV od strane vijećnika Emira Unkića

senad-subasic-sdaPovodom učestalih nastupa na OV-u, društvenim mrežama i lokalnim TV kućama od strane vijećnika Unkić Emira, imam potrebu kao vijećnik da objasnim zašto sam PROTIV njegovih inicijativa. Radi su o inicijativama:
1. ukidanje i smanjenje naknada za rad u komisijama
2. objavljivanje spiskova korisnika bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje demobilisanih boraca

Prva inicijativa koja je populistička i na prvi pogled dobronamjerna, daleko je od toga. Krajnja posljedica ovakve inicijative (da je dobila podršku), bila bi blokada rada određenih komisija a onda bi uslijedio napad tog istog vijećnika Unkića kako je Načelnik nesposoban. Iako je ponuđeno vijećniku Unkiću da se njegova inicijativa svede u statutaran, zakonski okvir, pa o istoj glasa, on to nije prihvatio. To samo po sebi govori o nedosljednosti u navodnom njegovom zalaganju za poboljšanja, nego otkriva njegove skrivene namjere. Uz to, Emir Unkić je mogao pokazati ličnim primjerom takav odnos, tako što bi se odrekao svojih naknada i pozvao i druge da slijede njegov primjer. Ja sam to učinio, i pozvao Unkića da i on to učini, ali on se ušutio.

Druga inicijativa je vezana za objavljivanje spiskova korisnika sredstava kao pomoć u stambenom zbrinjavanju. Vijećnik Unkić se poziva na jedan naručeni TV prilog, a jedan od sudionika u prilogu koji je iznio optužbe (Džinalić) nije iste ponovio pred nadležnim organima, nego je tvrdio kako je to od nekoga čuo. Očigledna je sprega vijećnika Emira Unkića u pripremi i montaži optužbi na lokalnu upravu kako bi skrenuo pažnju sa loših postupaka vlasti u kome se nalaze njegove stranačke kolege. Ali ključna stvar koju želim osporiti vijećniku Emiru Unkiću u ovome je da se ne želim baviti prošlosti. Vijećnici u ovom mandatu imaju odgovornost za ono što sami rade danas, i kako će se to odraziti na stanje u lokalnoj zajednici sutra. To šta je nekada bilo, neko je imao odgovornost za to. Ako vijećnik Unkić Emir misli na lopovluk, onda mu Vijeće nije adresa, Vijeće nije organ gonjenja, tu je tužilaštvo i policija pa neka pokaže odgovornost kao građanin i saznanja u tom smislu dostavi na prave adrese, a ne da se bavi jeftinim politikanstvom od kako je ušao u Vijeće.

vijećnik u OV Tešanj
Senad Subašić

O Tesanj Net

2 0 komentara

  1. Senad Subasic , svako je nečim pritisnut, ucjenjen…Nisam mogao vjerovati, kad su me ljudi nazvali, da je Senad kome sam se divio dok je svirao gitaru po igrankama u Mrkotiću, Kaloševiću, Jelahu…spao na tako niske grane. Javnost neka procjeni. Moj odgovor Senadu slijedi.

  2. Selam..u ovom drugom dijelu vi gdin Senade potvrdjujete izjave tog vjecnika Emira…svasta svasta…a koliko vidim niste imali tu namjeru hehe..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *