Ambasador SAD-a u Tešnju

Američki ambasador u BiH NJ.E. Patrick S. Moon posjetio je općinu Tešanj i susreo se sa Općinskim načelnikom Suadom Huskićem. Tokom sastanka, Načelnik je ambasadoru predočio osnovne podatke o općini Tešanj, trenutne aktivnosti, kao i planove za naredni period.

U nastavku, sastanku su se pridružili i načelnici Žepča Mato Zovko i Teslića Milan Miličević. Ovom prilikom, razgovarano je o međuopćinskoj saradnji – zajedničkom projektu tri općine Tešanj, Žepče i Teslić, koji implamentira njemački GIZ.

Drago mi je da sam upoznao ova tri načelnika, koji veoma naporno rade da bi riješili probleme nezaposlenosti i poteškoće u razvoju svojih sredina. Jako mi je drago što sam čuo od njih o zajedničkim naporima koje preduzimaju da bi osigurali ekonomski napredak, i čestitam im na divnim inicijativama i radom sa GIZ-om, kazao je Ambasador Moon, te dodao da se u Tešnju osjeti duh poduzentištva i da to može biti jako dobar primjer za druge lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

Veoma sam sretan što je ovakav sastanak upriličen u Tešnju. Ova posjeta je priznanje Općini Tešanj za sve ono što je radila u proteklim godinama, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovom prilikom, Ambasador je posjetio i Mješovitu srednju školu u Tešnju.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *