Sastanak na temu obrazovanja odraslih

Sutra, 24. 04. 2013. U 14,00 sati, u prostorijama Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona održat će se sastanak ministra Mirka Trifunovića i njegovih saradnika sa Emirom Avdagićem, direktorom dvv international – Ured za Bosnu i Hercegovinu i Zlatkom Malićem, projekt menadžerom “Socijalno-edukativnog centra” – Caritas BK BiH.

Njemački savez visokih narodnih škola – dvv International Ured za Bosnu i Hercegovinu već duži niz godina pruža različite vidove podrške u oblasti obrazovanja odraslih širom Bosne i Hercegovine. Također,  „Socijalno-edukativni centar“ – Caritas BK BiH provodi značajne aktivnosti na obuci odraslih u oblasti socijalnih zanimanja u Bosni i Hercegovini.

Na radnom sastanku razgovaralo bi se o planovima i aktivnostima ovog ministarstva u oblasti obrazovanja odraslih, o aktivnostima u oblasti obrazovanja odraslih i projektima dvv-a i SEC-a u Bosni i Hercegovini, kao i mogućim oblicima saradnje i podršce procesima zakonskog uređenja i unapređenja obrazovanja odraslih u Zeničko-dobojskom kantonu.

 

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *