Sajam zapošljavanja 2013. u Zenici

Sajam zapošljavanja 2013. u Zenici

Premijer Plevljak je otvorio ovogodišnji Sajam zapošljavanja, u srijedu, u Zenici, u organizaciji JU Služba za zapošljavanje ZDK, a u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Na ovom sajmu je učestvovalo 59 poslodavaca sa područja Zeničko-dobojskog kantona koji su ponudili poslove u okviru svoje poslovne djelatnosti.

Po riječima direktora Službe za zapošljavanje ZDK Ratka Orlandića, jedan od ključnih razloga održavanja Sajma je unaprjeđenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada – poslodavaca, nezaposlenih osoba i službi za zapošljavanje.

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Ivica Ćurić je istakao da je Sajam prilika da osobe koje traže posao kontaktiraju izravno sa poslodavcima, da se razmjene informacije. Kao strateški dokument je prepoznata Strategija zapošljavanja koju je usvojila Vlada ZDK, jer pitanje zapošljavanja predstavlja osnovni izazov u Zeničko-dobojskom kantonu.

Otvarajući Sajam zapošljavanja, premijer Plevljak je izrazio zahvalnost poslodavcima koji su došli na Sajam i zaželio posjetiocima da uspostavljeni kontakti rezultiraju pronalaskom zaposlenja. Upošljavanje jednog ili više ljudi, u današnje vrijeme, velika je stvar za poslodavca, ali i za društvo, općenito.

U okviru Sajma održan je okrugl stol na temu “Stanje u oblasti zapošljavanja u ZDK”, na kojem je, pored predstavnika Službe za zapošljavanje ZDK, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za rad i zapošljavanje BiH, udruženja poslodavaca, učestvovao Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Pres služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *