LOD III: Svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju

U Sarajevu je u petak, 31. maja 2013. godine, u zgradi Delegacije Evropske unije, održana Svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između četiri partnerske jedinice lokalne samouprave u BiH i UNDP-a BiH. Ceremoniji su prisustvovali  Holger Schroeder, šef Operacija Delegacijae Evropske unije u BiH, Zahira Virani, zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH, te Srđan Radulj, zamjenik ministra pravde BiH i načelnici izabranih opština i gradova.

Ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju organizovana je u okviru LOD III projekta koji finansira Evropska unija, čiji je cilj doprinos demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljnjem razvoju BiH kroz podršku odabranim JLS-ovima u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva, te stvaranju finansijskih mehanizama za unaprijeđeno pružanje usluga.

Za ponovne partnere u sprovedbi aktivnosti LOD III projekta izabrane su Banja Luka, Novi Grad Sarajevo, Tešanj i Višegrad. Partnerske JLS su izabrane za ponovno učešće u projektu Jačanje lokalne demokratije III (LOD III), zbog odličnih rezultata u prijašnjim fazama projekta, te zbog zalaganja za poboljšanje odnosa sa civilnim sektorom u BiH.

LOD III projekat finansira Evropska unija (EU) iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura, a partner projekta je Ministarstvo pravde BiH.

(opcina-tesanj.ba)

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *