Jedinica za podršku MUP-a dobila nova vozila

Jedinica za podršku MUP-a dobila nova vozila

Jedinici policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona u ponedjeljak, 30. decembra 2013. godine, dodjeljena su tri nova Land Rovera. Ova terenska vozila opremljena su savremenom opremom i spremna odgovoriti na sve izazove bez obzira na vremenske prilike ili konfiguraciju terena.

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Rifat Delić, prilikom predaje vozila komandiru Jedinice policije za podršku Senaidu Hasiću, istakao je da ovo predstavlja završni dio kontinuiranih aktivnosti koje su poduzimane u tekućoj godini na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih jedinica i službenika. To je istovremeno potvrda velikog truda i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službi s ciljem stvaranja što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje na očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranja visokog stepena bezbjednosti na području Kantona.

Za nabavku ovih vozila, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je iz Programa kapitalnih ulaganja izdvojilo novčana sredstva u iznosu od 245.349,00 KM.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *