ČESTITKE NAŠIM SPORTISTIMA

Povodom osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine, premijer i Vlada Zeničko-dobojskog kantona uputili su čestitke Košarkaškom ženskom klubu „Čelik“ Zenica. U čestitci se, između ostalog, kaže:

-Upravi kluba, trenerima i svim igračicama Košarkaškog ženskog kluba “Čelik” Zenica, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke povodom osvajanja Kupa Bosne i Hercegovine u košarci. Vaša sinošnja ubjedljiva pobjeda nad ekipom Brčanke i visoki rezultat koji ste postigle, samo su potvrdile kvalitet vaše igre i zrelost koja vas je u konačnici i dovela do ovako sjajne pobjede i vraćanja Kupa u Zenicu.

Vlada Kantona ujedno upućuje iskrene čestitke i našim atletičarima Mesudu Pezeru, bacaču kugle na osvojenoj srebrnoj medalji i Dejanu Mileusniću, bacaču koplja na sjajnom četvrtom mjestu i postignutom novom državnom rekordu od 80,4 m,  koje su osvojili na Zimskom atletskom kupu u Portugalu.

Sjajni rezultati naših atletičara potvrđuju činjenicu da Zenica i Zeničko-dobojski kanton imaju velike sportske potencijale koje će, uvjereni smo, pretočiti u medalje i na predstojećem Međunarodnom atletskom mitingu u Zenici, ali i ostalim međunarodnim takmičenjima koja ih očekuju u toku ove godine.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *