OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA ZENICA – NAJBOLJI NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU

OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA ZENICA - NAJBOLJI NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU

Tri prva, dva druga i tri treća mjesta koje su osvojili učenici Osnovne muzičke škole iz Zenice na Međunarodnom takmičenju dvoglasnog solfeđa u Požarevcu (Republika Srbija) rezultat je vrijedan spomena. Tim povodom premijer u ostavci Munib Husejnagić primio je danas (18. 03. 2014.) ove vrsne muzičke talente i čestitao im na uspjehu i medaljama osvojenim u izuzetno jakoj konkurenciji. „Vi ste na najbolji mogući način predstavili svoj rad, talenat ali i svoj grad i državu BiH“, kazao je, između ostalog, premijer. O svojim utiscima danas su premijeru govorile:  Emina Uzunović, Adna Šestić i Nerma Begić, a o specijalnoj nagradi žirija i osvojenih maksimalnih stotinu bodova govorili su  Asja Kadić i Tarik Bičakčić. Na susretu kod premijera bili su profesori ovih „zlatnih glasova“  Aldina Aganović, Hedija Begić i Alija Bičakčić koji su svoje učenike mjesecima pripremali . Oni su  još jednom zahvalili premijeru i Vladi Kantona na pomoći za odlazak na takmičenje i tim povodom uručili mu zahvalnicu.

Osim nagrada i takmičenja, učenici i profesori Osnovne muzičke škole razgovarali su sa premijerom Husejnagićem i o uvjetima u kojima uče i vježbaju. Tom prilikom premijer je kazao da je svjestan starosti zgrade Osnovne muzičke škole i potrebe za njenom opravkom i modernizacijom. Ministarstvo obrazovanja i Vlada Kantona nastoje svake godine iz programa kapitalnih ulaganja izdvojiti sredstva za popravku školskih zgrada iako je, zbog slabog priliva, sredstava u budžetu sve manje  ne samo za ove već i druge namjene.

No, i pored loših uslova, učenici Osnovne muzičke škole iz Zenice i dalje postižu dobre rezultate na svim takmičenjima tako da i ovako veliki broj nagrada u Požarevcu nije iznenađenje, ali i dalje predstavlja zaista veliki uspjeh.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *