Potpisan Memoradnum o sporazumijevanju za projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD)

Danas je u Hotelu Tuzla u Tuzli potpisan Memorandum o razumijevanju na Projektu unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) između Šefa USAID misije u BiH Davida Bartha i gradonačelnika i načelnika Tuzle, Doboja, Tešnja, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Srebrenika i Živinica. Prisutnim se pored obraćanja šefa USAID misije u BiH i prisutnih gradonačelnika i načelnika obratio i Načelnik općine Tešanj.

Općina Tešanj u zadnje 4 godine ima stabilan i pozitivan trend ekonomskog rasta. Kreirano je oko 1600 novih radnih mijesta, izvoz je sa 185 porastao na 325 miliona KM, a povećan je i broj novih domaćih i stranih investicija. Očekujem da će ovaj projekat doprinijeti da se ovakav trend zadrži i još više unaprijedi gdje to bude moguće u narednom periodu dok projekat bude trajao, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) sa ciljem kreiranja novih radnih mijesta, povećanja izvoza, prihoda i novih investicija u 47 odabranih općina među kojima je i općina Tešanj.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *