Mrguda i Karagić dali ostavku

mrguda ajdin

mrguda ajdin

Šef stručnog štaba Ajdin Mrguda i njegov pomočnik Vernes Kargić su dali ostavke te istu uputili Upravnom odboru NK TOŠK-a na razmatranje.Ti povodom smo kontaktirali šefa stručnog štaba Ajdina Mrgudu te razgovarali o ostavci.

Sead Muftić:Kako je web portal atomci ba saznao dali ste ostavku na mjesto Šefa stručnog štaba  NK TOŠK pa da nam kažete nešto više o tome?

Šef stručnog štaba NK TOŠK Ajdin Mrguda:Tačno je da sam podnio ostavku na mjestu Šefa stručnog štaba NK TOŠK-a  a jedan od razloga su i posljedni loši rezultati. Iako smo na početku sezone postavili jasne ciljeve, a to je da formiramo mladu ekipu koja koja ce za par godina dati određene rezultate. Cilj je bio da se u ovoj sezoni se nalazimo u sredini tabele, sto smo ostvarili. A sigurno je da ova ekipa može puno više sto je i sama pokazala u pojedinim utakmicama. U suštini sam zadovoljan onim što smo napravili za jako kratko vrijeme, a to je da smo došli u klub kada se on nalazio u jako teškoj situacij, gdje smo za vrlo krtko vrijeme uspjeli da izborimo opstanaka u posljednih nekoliko kola, a zatim smo nastavili raditi sa tim mladim momcima i igračima iz omladinskog pogona. Sigurno je ova ekipa mogla ostvariti i bolje rezultate, ali opet mislim da je to bio jedan splet okolnosti koji nam nije išao na ruku u posljednih nekoliko utakmica, tako da je bilo logično i moralno sa moje strane da podnesem ostvaku. Osim moje ostavke, ostavku je podnio i moj pomočnik Karagić Vernes.
 
Sead Muftić:Osim sto ste bili šef stručnog štaba NK TOŠK-a Vi ste bili i član Uprave NK TOŠK-a jel i na to mjesto dajete ostavku ili ostajete da radite u Upravi kluba?
 
Šef stručnog štaba NK TOŠK Ajdin Mrguda:Kao sto možda i znate prije skoro godinu dana, jedan od inicijatora da se formira ovaj upravni odbor, i dovedu ovi ljudi koji su trenutno tu, jeste i mojim razgovorima i ubjeđivanjem tih ljudi, tako da ču ja sigurno ostati u Upravnom odboru i dati punu podršku Upravi kako bi klub nastavio u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Jer NK TOŠK je moj klub, i ja ču mu uvijek biti na usluzi, i dati sebe koliko god budem mogao. Naravno ovim putem bih da se zahvalim svima na određenoj podršci koju su mi davali u proteklom periodu, i zahvalio bi se upravnom odboru koji mi je dao povjerenje da budem najmlađi šef stručnog štaba u istoriji kluba i Druge lige..
 
Sead Muftić(web portal atomci.ba):Da nam kažete kako Vam je bilo raditi u NK TOŠK-u u proteklom periodu kao i o narednim koracima u Vašoj trenerskoj karijeri?
 
Šef stručnog štaba NK TOŠK Ajdin Mrguda:Što se tiče mog trenerskog posla u NK TOŠK-u mislim da je to bio jedan lijepi period u proteklog godini sa tim divnim mladim momcima, koji će u budućnosti sigurno pokazati svoj talenat. U narednom periodu želim svu pažnju posvetiti školovanju i edukacij u trenerskom poslu, tako da upisujem  PROFI  UEFA program gdje ču nastaviti onaj put koji sam počeo.
 
Sead Muftić(web portal atomci.ba):Mnogo Vam hvala na odvojenom vremenu za naš web portal atomci.ba kao i da Vam poželimo mnogo uspjeha u narednom periodu.
 
Šef stručnog štaba NK TOŠK Ajdin Mrguda:Hvala i Vama i mnogo uspjeha u budučem radu web portala atomci.ba.
plakata za rentanje avantura
 
 

Opširnije na atomci.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *