PRIPREMITI SE ZA DONATORE

PRIPREMITI SE ZA DONATORE

-Sasvim je jasno da se moramo dobro, pošteno i precizno pripremiti za sasvim izvjesnu međunarodnu donatorsku konferenciju za pomoć Bosni i Hercegovini, – kazao je Zlatko Lagumdžija, ministar inostranih poslova BiH prilikom obilaska poplavom stradalih područja u općinama Doboj Jug, Maglaj, Žepče i Zenica.

Lagumdžija je naglasio da je u ovom trenutku neophodno utvrditi prioritete koje bi trebalo da startaju od baznih potreba, a to su prije svih voda, hrana, smještaj i odjeća. Drugi segment je vezan za stanje privrede, radna mjesta, potom su u nizu komunikacije. Sve su to problemi, rečeno je u razgovoru sa ljudima na terenu, koliko općinskim čelnicima toliko i sa građanima sa kojima su ostvareni susreti.

Uz premijera ZDK Muniba Husejnagića  Doboj Jugu je Lagumdžiju dočekala načelnica Jasmina Begić sa saradnicima, u Maglaju načelnik Mehmed Mustabašić sa članovima Kriznog štaba, a u Žepču predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Jusupović. U Općini Zenica područja zahvaćena poplavama ministar vanjskih poslova BiH je obišao u pratnji načelnika Općine Husejina Smajlovića.

Zajedno su prošli kroz dijelove zeničke općine u kojima su katastrofalne poplave ostavile teške posljedice za stanovništvo.

Opširnije na Zdk.ba

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *