NOVI MOST NA KRIVAJI

NOVI MOST NA KRIVAJI

Na regionalnom putu R 467 kod mjesta Potkamensko na putu između Zavidovića i Olovau četvrtak , 02.10.2014. godine pušten je u promet novi most.

Ovaj objekt je izgrađen na mjestu gdje je tri godine u funkciji bio montažni most koji je postavljen potkraj 2011. godine kada je stari most srušen.

Kantonalna direkcija za ceste u sastavu Ministarstva za prostorno uređenje , promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona je u kratkom roku izradila projektnu dokumentaciju novog mosta i pokrenula postupak javne nabavke za izbor izvođača radova, u skladu sa važećim propisima iz te oblasti. Žalbeni postupci su, nažalost pomjrili početak, a time i završetak radova.

Nevolje nisu zaobišle graditelje firme «Porobić» d.o.o. Zavidovići posebno za vrijeme prirodne nesreće u maju ove godine kada su bujice rijeke Krivaje , prilikom montaže glavnih nosača mostovske konstrukcije, odnijele privremeni oslonac i montažni most. Ponovo je građen montažni most koji je porušen u poplavama u avgustu.

Ipak, sve je okončano 2.10. kada je izgradnja završena i most stavljenu funkciju.

Novi most na rijeci Krivaji nalazi se na 52. kilometru od Zavidovićas prema Olovu. Dugačak je 60,75 metara, širok 8,88 metara, sa pješačkim stazama na obe strane.

Za potrebe izgradnje, Zeničko-dobojski kanton je izdvojio 819.620,08 KM.

Na skromnoj svečanosti, simboličnim presijecanjem vrpce, most je otvorenim označio Munib Husejnagić, premijer Zeničko-dobojskog kantona

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *