Predstavljamo kandidate iz Tešnja/ Ibrahim Plančić

Ibrahim Plancic

Nosilac je liste za Skupštinu kantona 4.
Dr. sc. Ibrahim Planĉić, dipl. inž. maš. rođen je 1968. god. u Jablanici, općina Tešanj, gdje je završio osnovnu i srednju školu.Početkom agresije na RBiH 1992. godine prekinuo je studij i isti nastavio tek 1996 godine po normalizovanju prilika.Kao pripadnik Armije RBiH bio je aktivni sudionik ratnih dešavanja na području općine Tešanj. Diplomirao je u julu 1997. godine na Mašinskom fakultetu u Zenici. Poslije okončanja studija radio je u tvornici ”ENKER” Tešanj.
Od aprila 1999. godine stalno je zaposlen na Mašinskom fakultetu u Zenici. Trenutno radi kao viši asistent na predmetima iz područja obrade deformisanjem. Učestvovao je u radu više naučno-stručnih skupova, konferencija i seminara u zemlji i inostranstvu, a koautor je jedne knjige i 32 rada iz oblasti proizvodnih tehnologija i upravljanja kvalitetom.
Magistarski rad je odbranio početkom 2006. godine na Mašinskom fakultetu u Zenici, a doktorsku disertaciju iz oblasti tehničkih nauka 21.7.2014. godine takođe na Mašinskom fakultetu u Zenici. Političkim radom aktivnije se bavi od 2000. godine.
Obavljao je funkciju predsjednika MO člana IO SDA Tešanj i IO SDA ZDK, te člana općinskog i kantonalnog izbornog štaba u više mandatnih perioda.
Od 2002. godine je zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. U dva mandata bio je predsjednik Komisije za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Skupštine ZE-DO kantona i šef Kluba SDA u Skupštini ZE-DO kantona.
Oženjen je i otac jednog djeteta.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *