Aleksandar Dimitrijević Lauda, nakon pobjede o Prvom Rally 2014 Tešanj

lauda

Aleksandar Dimitrijević, pobjednik 1. Rally 2014 Tešanj, za Rallymagazin je dao analizu utrke i impresije o prvom organizovanom reliju na području općine Tešanj. Tekst prenosimo u cjelosti.

Posada RID Sporta napravila je do sada jedan od najvećih uspeha u svojoj dugogodišnjoj karijeri na relijima u Srbiji i okruženju. Osvajači više titula i zlatne kacige, sada su dodali na svoj niz uspeha i pobedu u generalnom plasmanu i to u Zastava Jugu 1.3 grupe A. Svoje utiske sa ovog takmičenja preneo nam je ekskluzivno Aleksandar Dimitrijević, čiji se nadimak Lauda stalno čuo pored staze.

”Od onog trenutka kada je objavljen reli kalendar za 2014. godinu i u njemu se našao 1. Reli Tešanj, uz pomoć svog matičnog Kluba, ASK Rid sport, a i mnogobrojnih prijatelja i sponzora, polako sam počeo pripreme za nastup na tom reliju. Sama činjenica da su brzinci totalna nepoznanica svim takmičarima za mene je imala posebnu draž i baš sam se radovao početku relija. Od trenutka kada sam sa suvozačem Milanom Misailovićem stigao u Tešanj da napravimo radar, osetila je se ta pozitivna energija među domaćinima. Ono što sam primetio od samog dolaska u Tešanj je da su meštani bili vrlo dobro obavešteni o samom reliju i propratnim dešavanjima, a to je zaista velika pohvala i plus za samog organizatora. Na ceremonijalnom startu je bilo zaista puno publike.

Prvi brzinski ispit ”UNO” odvezli smo prilično rezervisano, jer je bilo jako klizavo. Ipak smo ostvarili jako dobar rezulat, koji smo u drugom prolazu čak i popravili. Posle regrupinga koji je bio u centru grada, vozili smo brzinac ”OAZA”, koji je bio jako, jako klizav. Oba prolaza su bila identična što se tiče postignutog vremena.
Inače, vremena vožnji su bila ažurirana i dostupna par sekundi posle završetka brzinca, tako da sam već tada znao da smo visoko kotirani u generalnom plasmanu. Posle prvog servisa startovali smo brzinski ispit ‘HIFA”, brzinac koji je obilovao dugim pravcima, ali i prevojima. Odavno pored staze nisam video toliko publike, podsetilo me na relije vožene na Tari. Tokom samog relija bilo je prilike i za druženje sa ostalim takmičarima, jer su etape bile prilično kratke i mogla su se razmeniti iskustva sa ostalim takmičarima. Svi takmičari su bili u pozitivnom raspoloženju, a i vreme nam je išlo na ruku.

Na ulasku u servis posle BI6, od strane organizatora obavešteni smo da će se BI 8 (Šije 2) otkazati zbog sumraka, koji ih je izgleda iznenadio. U tom trenutku sam imao 0,8 sekundi zaostatka za Vrpčićem i bilo je očigledno da će poslednji brzinac odlučiti pobednika. Odlućio sam se da vozim svoju voznju, da pre svega odrzim koncentraciju u vožnji, da ne napravim neku nepotrebnu grešku i uz puno sreće uspeo sam da se domognem svog prvog mesta u generalnom plasmanu.

Moram da istaknem da sam pre svega uživao u vožnji. Tome, a i dobrom rezultatu najviše je doprinela mnogobrojna publika, koja je aplauzom ispraćala našeg ”poslednjeg Mohikanca”, dok je leteo prema cilju. Ovim putem se i javno zahvaljujem publici koja je navijala za nas i bodrila do samog kraja. Druženje je bilo zaista odlično, posebno sa posadama Vrpčić/Pospiš, Saškin/Bruner i Mehinović/Sinanović, a naravno i ostalima. Nadam se da će tradicija održavana relija u Tešnju biti nastavljena, jer su staze zaista raznolike i zahtevne, a publika fantastična. Organizatori su imali nepredviđene probleme, koje su uspeli da reše i minimalnom roku. Želim im da ta pozitivna energija bude preneta i u sledeću godinu i da se što pre opet okupimo. U svoje ime, a i u ime ASK Rid sport još jednom se zahvaljujem svim našim prijateljima i sponzorima, jer bez njih ovakav uspeh sigurno ne bi bio postignut. Takmičarska sezona u reliju je i definitivno završena, ali postoji mogućnost da u decembru odvezemo jedan reli u Italiji. Više detalja ćemo znati sledeće sedmice. Sportski pozdrav!” izjavio je Dimitrijević za rallymagazin.

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *