Obilježavanje 20. godišnjice Obnoviteljske skupštine OOSDPBiH Tešanj

Pero, Sejdo, Raif i Salih

Pero, Sejdo, Raif i Salih

Predsjedništvo Općinske organizacije SDPBiH Tešanj je na 15. sjednici, održanoj 04. februara tekuće godine, donijelo Odluku o obilježavanju 29. aprila-dana 20. godišnjice od održavanja Obnoviteljske skupštine OOSDPBiH Tešanj, nakon što je OOSDPBiH Tešanj, u vrijeme ratnog stanja u Bosni i Hercegovni odlučio zamrznuti stranačko djelovanje i pozvao sve patriote Bosne i Hercegovine u Front za odbranu od unutrašnje i spoljašne agresije na Bosnu i Hercegovnu, a u situaciji kada je Bosni Hercegovini zaprijetila podjela na eksluzivno nacionalne teritorije (državice), sa apsolutnom vlašću nacionalnih oligarhija.

Sadržaji i oblici manifestacija će biti organizirani tokom aprila, u susret Danima SDPBiH, a 29. aprila bi bila održana svečana sjednica OOSDPBiH Tešanj uz učešće delegata i drugih gostiju Obnoviteljske skupštine.

Tokom  aprila upriličit će se posjeta porodicama umrlih i poginulih članova SDP-a i posjeta mezarima/grobovima naših umrlih drugova.

Putem medija prezentirat će se pisani i foto dokumenti o aktivnostima SDPBiH, kao, moguće, i TV i radio emisije na lokalnim medijima.

Planirana je i javna tribina na temu „Bošnjačka ljevica između dva svjetska rata-djelovanje ljevice u novijoj historiji Bosne i Hercegovine“.

Izvršitelji aktivnosti su osnovne i interesne organizacije SDP-a, a prema Programu za koji je odgovoran Odbor za obilježavanje godišnjice Obnoviteljske skupštine OOSDPBiH Tešanj.

 

 

 

Odbor za obilježavanje
Salih Brkić

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *