Legende TOŠK-a: Sakib Zejnilović Gala

U posjeti Gali Vrša

 

NK TOŠK iz Tešnja je, kroz svoju nogometnu istoriju (87 godina), imao mnogo igrača. Oni su zadužili sportski Tešanj za vječno sjećanje i poštovanje. Medju njima je i plejada golmana. Sakib Gala Zejnilović je jedan od njih. Nakon završetka aktivnog igranja, godinama je radio sa pionirskim i kadetskim selekcijama kluba.

Mnogi,danas poznati fudbaleri su započeli prve igračke ili golmanske role, upravo pod njegovim budnim nadzorom. Pomenimo samo Vršajevića (Hajduk), Ljevakovića (Teplice) i mnogi drugi. Sakib je danas narušenog zdravlja ali nije zaboravljen od svojih bivših nogometnih učenika.

Kada god dodju iz inozemnih klubova, gdje uspješno igraju, obavezno posjete svoga Galu i daju mu podršku u borbi za zdravlje. Naša slika pokazuje jednu od takvih posjeta Avdije Vršajevića, bivšeg golmana TOŠK-a Dženana Korajlića i Harudina Deljkića. Aferim momci, Gala je učestovao u vašem sportskom odgoju ali i ugradjivanju pozitivnih ljudskih osobina-vrlina, Vaš primjer je put za mnoge koji od vas trebaju učiti kako se dobro dobrim treba vraćati.

Senad Durkalić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *