SAOPĆENJE SA 9. SJEDNICE SKUPŠTINE

SAOPĆENJE SA 9. SJEDNICE SKUPŠTINE

Na 9. sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona, održanoj 19.05.2015.godine Skupština je donijela Odluku o proširenom obimu prava iz oblasti zdravstvene zaštite za branioce i članove njihovih porodica.

Skupština je donijela Odluku o imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju u slijedećem satavu:

  1. Bjelopoljak Ahmed, iz reda građana
  2. Grujo Martin, iz reda građana
  3. Marković – Sekulić Željka, iz reda građana
  4. Spahić Avdija,iz reda građana
  5. Rezaković Nevzeta, iz reda građana
  6. Mehičić Munever,predstavnik MUP-a
  7. Orlić Suad, predstavnik MUP-a

Prihvaćen je i Izvještaj o implementaciji Akcionog plana provođenja Strategije zapošljavanja Zeničko-dobojskog kantona, dok na Izvještaj o Izvršenju Finansijskog poslovanja JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona Skupština nije dala saglasnost. S tim u vezi je doneseno nekoliko zaključaka kojima se Vladi Kantona nalaže da preduzme odgovarajuće mjere vezane za kontrolu finansijskog poslovanja Službe.

Razmatrani su i prihvaćeni Izvještaji o radu Kantonalng tužilaštva za 2014. godinu, te Izvještaj o radu Knatonalnog pravobranilaštva za 2014. godinu kao i Izvještaj o radu Zavoda za pravnu pomoć za 2014. godinu. Skupština je primila na znanje Izvještaj o radu Kantonalnog suda u Zenici za 2014. godinu, dok Informaciju o do sada impelemntiranoj odredbi iz Ustava o ravnopravnoj zastupljenosti u sektoru javnog zapošljavnja konstitutivnih naroda na području Zeničko-dobojskog kantona, Skupština nije prihvatila.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *