Nogomet: rezultati.

nasl

Jučer (subota 31.10.) su odigrane utakmice 13. kola Druge nogometne lige FBiH grupa “Centar”. Na “Šibovima” u Jelahu, naš “Borac” je zabilježio novu pobjedu i skočio na treće mjesto na tabeli, dok  je “TOŠK”, do ovog kola lider na tabeli, porazom u Zavidovićima pao je na drugo mjesto. Ekipa “Pobjede” bila je slobodna ovo kolo. U nastavku svi rezultati 13. kola i tabela koju uređuje i vodi naš Jasko Sadiković:

Rezultati 13. kola:
Jelah: Borac – Bosna Sema 2:0,
Žepče: Žepče – Natron 0:2,
Zavidovići: Krivaja – TOŠK 2:1,
Breza: Rudar – Ilijaš 0:4,
Hrasnica: Famos – Radnik 0:2,
Zenica: Rudar – Azot 2:1,
Usora: Usora – Mladost 6:3.
Slobodna je bila Pobjeda.

tab

 

 

Danas je završeno takmičenje u okviru Kantonalne nogometne lige ZDK. NK Fortuna iz Zenice je jesenji prvak lige nakon što je u derbiju posljednjeg kola, na gostovanju u Šijama, rezultatom 2:1 pobijedila naš NK “Napredak”, koji će “prezimiti” na drugom mjestu na tabeli.

Rezultati 11. kola: Olovo: Stupčanica  –  Nemila 1:3, Šije: Napredak –  Fortuna 1:2, B.Mahala: Zmaj – Gradina 7:0, Kosova: Vis – Proleter 1:3, Tetovo: Borac – Kosmos 2:1. Slobodan je bio NK Moševac.

Poredak: Fortuna 26 bodova, Napredak 21, Kosmos 19, Proleter 19, Zmaj 18, Borac 17, Stupčanica 16, Nemila 15, Vis 6, Gradina 3, Moševac bez bodova. 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *