PROVEDENA OBUKA I CERTIFICIRANJE INTERNIH AUDITORA

PROVEDENA OBUKA I CERTIFICIRANJE INTERNIH AUDITORA

Zeničko-dobojski kanton posjeduje međunarodni certifikat Evropskih Normi (EN) ISO 9001:2008 iz oblasti Općih javnih službi.

Naša nastojanja su da usluge koje Kanton pruža svojim korisnicima približimo evropskim standardima, da kantonalnu upravu učinimo što efikasnijom i efektivnijom u svome radu.

Međunarodni standard podrazumijeva dosljednu primjenu zakonskih propisa i provođenje ciljeva politike kvaliteta i normi standarda.

S ciljem jačanja interne kontrole rada i postupaka u procesu pružanja usluga, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je provela obuku i certificiranje novih 25 internih auditora koji će najmanje dva puta godišnje pratiti implementaciju međunarodnog standarda, što podrazumijeva stalna poboljšanja procesa i usluga našim korisnicima.

Nakon provedene obuke dana 10.12.2015. godine u sjedištu kantonalne uprave dodijeljeni su certifikati internim auditorima.

Ovim želimo da pojačamo kontrolu primjene evropskog standarda i što jače ga implementiramo, što je jedan od koraka reforme javne uprave.

 

 

 

PRESS SLUŽBA

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *