MINISTAR ČOLAKOVIĆ NA 12.TRADICIONALNIM SPORTSKIM IGRAMA RATNIH VOJNIH INVALIDA

MINISTAR ČOLAKOVIĆ NA 12.TRADICIONALNIM SPORTSKIM IGRAMA RATNIH VOJNIH INVALIDA

U organizaciji Saveza ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za pitanja boraca i invalida Federacije Bosne i Hercegovine, u petak i subotu 18. i 19.12.2015. godine održane su 12.sportske igre ratnih vojnih invalida u turisitičkom komleksu Hotela Holywood na Ilidži. Cilj igara je promocija i afirmacija invalidskog sporta u našoj državi koji će biti dobra osnova psiho-fizičke rehabilitacije ratnih vojnih invalida.

Iako više ili manje pomagani od države, ratni vojni invalidi su stvorili odlične trase za postizanje vrhunskih rezultata na internacionalnom planu, posebno u invalidskim sportovima odbojci i košarci.

Vlada Zeničko – dobojskog kantona i u budžetskoj 2016.godini će nastaviti podržavati invalidski sport u kojem su, samo sa transfera Ministarstva za boračka pitanja, za sufinasiranje učešća u takmičenjima invalidskog sporta i ogranizovanju takmičenja i sportskih manifestacija, planirana sredstva u iznosu od 160.000 KM.

Pored ratnih vojnih invalida sa područja domaćina Kantona Sarajevo, aktivnu ulogu imali su takmičari, ratni vojni invalidi sa područja Zeničko – dobojskog, Tuzlanskog, Hercegovačko – neretvanskog, Unsko – sanskog , Srednjobosanskog i Bosanskopodrinjskog kantona.

Takmičari sa područja Zeničko – dobojskog kanona su postigli dobre rezultate na ovoj sportskoj manifestaciji, mada to nije bio primarni cilj nego druženje, rehabilitacija i potpuno uključivanje u društvene tokove ratnih vojnih invalida kao najzaslužnijih građana, koji su dali svoje dijelove tijela za slobodu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

 

 

Ministrastvo za boračka pitanja

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *