MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ DOČEKALA UČENIKE I PROFESORE SMŠ ”ZIJAH DIZDAREVIĆ” IZ FOJNICE

FOJNICA11

Mješovita srednja škola ostvaruje kontakte i prijateljstva sa školama iz čitave Bosne i Hercegovine i šire,  pa smo tako nakon  Laktaša, Banja Luke, Travnika, Prijedora, Velenja, Maglaja, Gradiške … ugostili i prijatelje iz Fojnice.

Nakon prošlogodišnje posjete načelnika općine Fojnica gospodina Salkana  Merdžanića i privrednika u četvrtak 14.04.2016.godine dočekali smo učenike,  profesore i direktoricu SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica gospođu Merimu Sijarić.

FOJNICA11 FOJNICA15 FOJNICA14

Doček je organizovalo Vijeće učenika sa profesoricom Eminom Hadžić. Direktor Mješovite srednje škole gospodin Muharem Saračević je predstavio Školu kroz  primjere dobre prakse u ostvarivanju saradnje škole i privrede. Naglasio je ulogu općine i privrednih subjekata u zajedničkom radu za dobrobit učenika.

Profesori Zeničanin Mujo i Mujkanović Jasminka demonstrirali su praktičnu primjenu u kabinetima škole gosti su obišli CAD/CAM kabinet i kabinet za mehatroniku.

Pohvcalili smo se sa radom Učeničke zadruge naše Škole, kroz obilazak radionica za praktičnu nastavu, frizerski salon i đačku kuhinju.

FOJNICA13 FOJNICA12

U programu posjete uključen je obilazak Starog grada Tešnja, pa su naši profesori Alić Adnan, Pašić Danijel i Hadžić Emina i  učenici  Aldina Kovačević i Sehida Omahić ispred Vijeća učenika poveli goste u razgledanje  znamenitosti našeg grada.

 

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *