ODRŽANA IZBORNA SJEDNICA SAVEZA RIBOLOVNIH DRUŠTAVA ZE DO KANTONA

AAASJEDNICA

Dana 02.06.2016 godine sa početkom u 17,00 sati u prostorijama SSRD ZE DO kantona u Zenici, održana je sjednica Upravnog odbora Saveza sportskih ribolovnih društava Ze Do kantona.

Sekretar Saveza Adnan Doglod je konstatovao da sjednici prisustvuju predstavnici osam udruženja (Vareš, Breza, Visoko, Zenica, Jelah, Kalošević, Doboj Jug, Usora) te da je svoj izostanak telefonski najavio predstavnik udruženja iz Kaknja , te je zaključeno da postoji kvorum za donošenje važećih odluka.

Sjednica je tekla po slijedećem dnevnom redu:
1. Izbor predsjednika i podpredsjednika Upravnog odbora SSRD ZE DO kantona,
2. Imenovanje komisija Upravnog odbora:
a) Takmičarska komisija
b) Sudijska komisija
c) Komisija ze ekologiju, zaštitu i unapređenje ribljeg fonda,
d) Komisija za marketing,
e) Komisija za dodjelu priznanja.
3. Razno:
a) Dogovor o uslovima pristupanja u Savez – SRD „Bosna” Žepče, UGSR „Krivaja” Zavidovići i SRD „Bosna” Maglaj.

Sjednicu je otvorio predsjednik UO SSRD ZE DO kantona Ilhan Klančević koji je pozdravio prisutne članove Upravnog odbora i predložio dnevni red koji je usvojen jednoglasno.
Prisutnima se obratio i Vladimir Ivanković sa željama da nastave sa uspješnim radom u narednom periodu.

Upravni odbor je za predsjednika Upravnog odbora u mandatu 2016-2019 godine jednoglasnom odlukom izabrao Ilhana Klančevića iz Vareša dok je za zamjenika jednoglasnom odlukom izabran Juro Rajkovača iz Usore.

Komisije Upravnog odbora nisu izabrane iz razloga postojanja mogućnosti prijema novih članica koje bi trebale da sa svojim predstavnicima učestvuju u radu komisija te je ta tačka dnevnog reda ostavljena za narednu sjednicu.

U 18,00 sati sjednici su se pridružili predstavnici SRD „Bosna” Žepče Drago Budimir i UGSR „Krivaja” Zavidovići Izet Kvakić i Zijad Omerović, dok je predstavnik SRD „Bosna” Maglaj opravdano odsutan.

Otvorena je konstruktivna rasprava prisutnih ribolovaca o radu SSRD ZE DO Kantona u proteklom periodu kao i o načinu pristupanja novih članica u Savez radi ostavrivanja zajedničkih ciljeva.
U raspravi su učestvovali svi prisutni članovi Upravnog odbora kao i gosti te je donešen jednoglasan zaključak da Udruženja sportskih ribolovaca koja žele pristupiti Savezu podnesu formalnopravni zahtijev shodno odredbama Statuta SSRD ZE DO Kantona. Nakon prijema novih članica Upravni odbor će razmatrati način rješavanja zaostalih dugovanja članica koje su istupile iz Saveza u ranijem periodu kao i međusobne odnose članica oko participacije na ribolovnim zonama koje su izložene posjetama većeg broja ribolovaca i čiji riblji fond je ugrožen.

Sjednica je završena u 19,30 sati.

Bistro!

AAASJEDNICA

AAAASJEDNICA

AAAASJEDNICAA

AASJEDNICA

AASSJEDNICCA

Opširnije na blinker.com.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *