RIBOLOVCI IZ ŽEPČA I JELAHA NAJBOLJI NA MEMORIJALNOM KUPU U KALOŠEVIĆU

PUĆO 2016

Dana 31.07.2016 godine na ribolovnoj stazi “Jezero Mrkotić” u Mrkotiću, općina Tešanj, u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Blinker” Kalošević-Tešanj održano je sportsko ribolovno takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak, tradicionalni sedmi po redu Memorijalni KUP Mustafa Mević – Pućo.

Takmičenje je organizovano pod generalnim pokroviteljstvom Općine Tešanj, zatim sponzorstvom firme AS Group Jelah-Tešanj i partnerom na projektu Trgovinom ribolovne opreme “ALAS” iz Jelaha.

Takmičenju se odazvalo 15 ekipa i 8 pojedinaca takmičara, koji su stigli iz Jelaha, Maglaja, Žepča, Živinica, Usore, Tuzle, Gračanice, i Gunje ( R.Hrvatska ) kao i takmičari domaćinskog udruženja.

Takmičenje je otvorio sekretar Udruženja Besim Sejdić koji se zahvalio svi prisutnim takmičarima, te je evocirao uspomene na vrsnog ribolovca i iskrenog prijatelja rahmetli Mustafu Mevića Puću, kojim su prisutni odali počast učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi način.

Vremenske prilike ( sunčano ) su išle na ruku ribolovcima te su isti odmah nakon otvaranja takmičenja i pozdravnog govora pristupili startnim mjestima na stazi radi pripreme za takmičenje.

Za regularnost takmičenja pobrinuli su se sudije Šukrija Jamaković, Muharem Hatkić i Besim Sejdić.

Takmičenje je trajalo tri sata, na stazi nije bilo zabilježenih nesportskih ponašanja, vjerna publika i treneri su bodrili takmičare i davali savjete shodno stanju na ribolovnoj stazi. Uopšteno riba je slabo radila, ulovljeno je ukupno 21,89 kg ribe, što u prosjeku čini 413 grama po takmičaru.

Tokom takmičenja mogle su se čuti razne šale ribolovaca koji su se međusobno dobro zabavljali i pokazali zaista da su pravi i istinski sportski prijatelji.

Nakon završetka takmičenja dok su sudije sumirale rezultate od strane domaćina upriličen je zajednički ručak za sve prisutne ribolovce i druge posjetioce današnje manifestacije.

Svi prisutni gosti i takmičari su počašćeni sa OAZA vodom koja osvaja, generalnim sponzorom takmičenja.

Nakon ručka uslijedilo je proglašenje najboljih pojedinaca i ekipa te uručenje nagrada, diploma, pehareva, medalja i zahvalnica.
Nagrade je uručio Predsjednik Skupštine Avdo Mahmutović, a kao posebnost izdavajamo dodijelu majica sa logotipom domaćinskog Udruženja najboljim ekipama i pojedincima.

Porodica rahmetli Mustafe Mevića Puće je svim takmičarima domaćinskog Udruženja obezbjedila majice sa logotipom Memorijalnog KUP-a, te razne vrste sokova za osvježenje takmičara, na čemu im se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.

USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svim sponzorima, takmičarima i simpatizerima Udruženja koji su dali svoj doprinos da se održi ova značajna sportska manifestacija.

Fotografije sa ovog takmičenja možete pogledati na ovom linku: FOTOGRAFIJE

Do slijedećeg druženja sportski pozdrav BISTRO!

Opširnije na blinker.com.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *