FIRME KOTEKS I ALPINA BROMY DONIRALE OPREMU ZA TEKSTILNE RADIONICE MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE, TEŠANJ

Aktiv tekstilne struke zajedno sa direktorom Mješovite srednje škole, Tešanj Muharemom Saračević  i menadžmentom škole je pokrenuo projekat  za opremanje tekstilnih radionica.

Mješovita srednja škola, Tešanj je iz vlastitih sredstava škole opremila radionice sa dvije šivaće mašine i jednom parnom peglom, a u toku je i nabavka stola za peglanje.

dscn7628 dscn7637

Dana 21.12.2016 su donirane tri šivaće mašine od strane privrednika iz Tešnja. Firma Alpina Bromy je donirala jednu šivaću mašinu i Kotex dvije šivaće mašine.

dscn7645 dscn7666

Ovoj ceremoniji su prisustvovali direktor firme Alpina Bromy Suad Roša i direktor firme Kotex Haris Sejdić, te direktor Mješovite srednje škole, Tešanj Muharem Saračević sa saradnicima, koji su spremni i na dalju saradnju u opremanju škole kako bi učenici imali što bolje uslove za izvođenje praktične nastave. Direktori Suad Roša i Haris Sejdić su iskazali  potrebe za radnom snagom.

Zahvaljujemo se srdačno ovoj velikodušnoj donaciji i nadamo se da će se i ostali privredni subjekti pridružiti ovom projektu, koji će učenicima pružiti bolje i kvalitetnije uslove za rad.

 

Tešanj, 21.12.2016                                                                          Fotosekcija

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj