MEĐUOPĆINSKA LIGA U STRELJAŠTVU SA SERIJSKOM ZRAČNOM PUŠKOM ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA TE OSOBA S INVALIDITETOM

MEĐUOPĆINSKA LIGA U STRELJAŠTVU SA SERIJSKOM ZRAČNOM PUŠKOM ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA TE OSOBA S INVALIDITETOM

Dana 20. 02. 2017. Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport posjetio je Haris Ćatić, predsjednik streljačkog kluba „Zavidovići“ koji je ujedno bio ovlašteni predstavnik straljačkih kljubova sa područja općina Zavidovići, Maglaj, Doboj-Jug i Tešanj.

U razgovoru sa resornim ministrom Mensurom Sinanovićem i pomoćnikom za kulturu i sport Marinkom Tokićem, gospodin Ćatić je prezentirao zajedničku odluku predstavnika streljačkih klubova sa navedenih područja, da formiraju „međuopćinsku ligu“ u streljaštvu serijskom zračnom puškom.

Liga bi trajala 2 mjeseca, a u nju bi bilo uključeno oko 100 sudionika , od kojih su većina  djeca školskog uzrasta, čime se nastoji popularizirati ovaj sport među mlađim generacijama.

Gospodin Ćatić naglasio je da su u projekt „međuopćinska liga“ trenutno uvrštene općine koje se gravitacijski naslanjaju jedna na drugu, ali da u narednom periodu namjeravaju ligu proširivati i na druge općine Zeničko-dobojskog kantona. Također je istakao da je ovaj projekat i svojevrsna priprema za formiranje kantonalnog streljačkug saveza.

Nakon prezentiranog projekta ministar Sinanović je izrazio svoje zadovoljstvo projektom, naglasiviši da će resorno ministarstvo podržati planirane aktivnosti, te da očekuje da se i općine aktivno uključe i podrže ovaj projekat.

 

 

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sportIzvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *