Izbor sportiste godine ZDK.

Jučer (utorak, 07.03.2017.godine) je u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici održana tradicionalna manifestacija proglašenja najboljih sportista ZDK u 2016. godini, u organizaciji  NIPD “Naša riječ” i Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Dvojac iz Atletskog kluba Zenica – Amel Tuka i Kanita Bilić, drugu godinu zaredom ponijeli su lentu najboljih dok su Elvedina Muzaferija, članica skijaškog kluba “ZE-2010” iz Zenice i Maid Redžić (AK Zenica) proglašeni su najboljim juniorima u kantonu. Najbolji sportski klubovi su AK Zenica i KŽK Čelik Zenica a specijalno priznanje “Sportski uzor” pripalo je atletskom veteranu, bacaču kugle, Hamzi Aliću.

Od tešanjskih predstavnika, među četiri najuspješnije sportistkinje ušla je i naša Jasmina Merdić, iz Centra borilačkih sportova Tešanj

te Elvedin Unkić, član Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah, među tri najuspješnija juniora u kantonu.

Naša Merjem Sinanović, košarkašica ŽKK Tešanj i članica košarkaške ekipe Osnovne škole “Huso Hodžić” Tešanj proglašena je sportskom nadom ZDK.

 

Čestitamo svim laureatima a naročito našim predstavnicima koji na najbolji način predstavljaju svoj grad i svoju općinu.

O Sportski savez Opcine Tesanj