XXI kolo Prve rukometne lige F BiH – grupa “Sjever”: Pobjeda naših rukometaša..

Proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj se takmiči naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

Naši rukometaši su u ovom, pretposljednjem kolu, na svom terenu dočekali goste iz Lukavca a ova utakmica odigrana je jučer (nedjelja, 07.05.2017. godine), u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, sa početkom u 15:00 sati.

Naši rukometaši su od samog početka gostima stavili do znanja da bodovi ostaju u Tešnju. Sigurna igra rezultirala je rezultatom 15:7 za domaćina na kraju prvog poluvremena. Slična priča i u nastavku, dobra igra u odbrani i raspoloženi strijelci domaće ekipe, za konačnih 30:24 na kraju utakmice.

Kod gostujuće ekipe naročito se istakao Iljazagić Almin sa 9 pogodaka, dok su u našoj ekipi pogađali skoro svi: Zilkić Tarik 6 pogodaka, Omahić, Karahasanović i Došić po 5, Tucaković i Klis po 4, a na listu strijelaca upisao se i mladi Duđak Franjo (16 godina) koji je u svom debitantskom nastupu za prvi tim postigao jedan pogodak. Raspoloženi su bili i golmani kod obje ekipe.

U posljednjem kolu narednog vikenda, naša ekipa gostuje u Gračanici.

O Sportski savez Opcine Tesanj