6. Sajam srednjih škola, fakulteta i zapošljavanja

Općina Tešanj po šesti put organizuje Sajam srednjih škola i fakulteta. Nakon prethodnih pet vrlo uspješnih organizacija, namjera nam je da i ove godine, na isti način, mladim ljudima (maturantima osnovnih i srednjih škola) omogućimo lakši izbor srednje škole i fakulteta. Iskustva sa prethodnih Sajmova su vrlo značajna, kako za one koji „traže svoj izbor” tako i za one koji „otvaraju svoja vrata” u obostranom interesu. U tom cilju, na Sajmu su uzeli učešće fakulteti iz cijele Bosne i Hercegovine, srednje škole, institucije i ustanove koje se bave obrazovanjem. Ove godine Sajam srednjih škola i fakulteta se organizuje sa 2. po redu Sajmom zapošljavanja mladih što predstavlja jedinstvenu priliku za stvaranje uslova direktnog kontakta nezaposlenih lica i poslodavaca te stvaranje prilika za međusobno upoznavanje, razgovor, razmjenu podataka, a sve u svrhu selekcije i zapošljavanja najboljih kandidata.

Sajam će se održati 25.04.2019. godine (četvrtak) u JU Sportsko rekreacionom centru.

U okviru Sajma predviđeni su su razni sadržaji, na dan prije Sajma;

  • 24.05.2019. godine, sa početkom u 12:00 sati, održat će se predavanja na temu Bolonjski proces u visokom obrazovanju i značaj internacionalizacije u prostorijama JU Opća biblioteka Tešanj.
  • Isti dan u prostorijama Društvenog centra Dobropolje, sa početkom od 17:00 sati održat će se radionica za mlade pod nazivom „Iskoristi priliku“
  • Na dan Sajma, pored sajamske manifesacije organzovat će se panel diskusija na temu. „Tržište rada, izazov za mlade i obrazovni sistem u BiH“ te edukacija na temu: Poslovnih vještina i komunikacije.

 

S obzirom na planirani bogat sadržaj sajamske manifestacije, pozivamo maturante srednjih i osnovnih škola, roditelje, nezaposlena lica i ostale građane općine Tešanj i regije da svojim prisustvom uveličaju sajamske sadržaje i na taj način dođu do korisnih informacija i kontakata.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine