SAFERU GRBIĆU DODIJELJENA GODIŠNJA NAGRADA HRVATSKOG KNJIŽEVNOG DRUŠTVA U R HRVATSKOJ

U sklopu 12. međunarodnog festivala književnosti „Dani prijatelja knjige“ 2019. godine Hrvatskog književno društvo u R Hrvatskoj dodijelilo je godišnju nagradu za najbolju objavljenu knjigu izvan naklade HKD-a, a za knjigu „Al-Birunijev uvod u hinduizam“ Safera Grbića u izdanju Fondacija Baština duhovnosti iz Mostara koja je već nagrađena u martu tekuće godine nagradom za nauku na Sajmu knjige u Sarajevu. 

Safer Grbić iz Tešnja 2017.godine je primljen u Hrvatsko književno društvo kao najmlađi član, shodno rezultatima postignutim u razvoju književnosti u Republici Hrvatskoj.

Ovoga puta, dodjela nagrada je bila u petak 8. novembra u Gradskoj vijećnici grada Rijeke s početkom u 17 sati.

Program se nastavlja u subotu, 9. novembra, s početkom u 11 sati u Opatiji, u Kulturnom domu Zora, gdje će se predstaviti hrvatske, srpske, crnogorske, bosansko-hercegovačke i slovenske književnosti, uz promociju knjiga. U Švicarskoj kući u parku Angiolina od 13 i 30 sati također će se moći pogledati izložba Monike Czedly „Modni ormar carice Sisi“. 

U subotu, u 19 sati, program se vraća u Rijeku u prostorije Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke (Zagrebačka 6A) gdje će biti predstavljena nove knjige.

Dani prijatelja knjige završavaju se u nedjelju, 10. studenog, u 11 sati, petim Haiku susretom “U spomen na Borivoja Bukvu” na Trsatskoj gradini.

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *