Coronavirus: Informacija (16.4.2020, 9,00 sati)

Prema službenim podacima Doma zdravlja Tešanj na području općine Tešanj trenutno su u kućnoj samoizolaciji 144 osobe, period samoizolacije je završio za 35 osoba. Novih u samoizolaciji je 9. Jučer nije bilo sumnjivih uzoraka. Od početka pandemije COVID-19 iz Tešnja je na analizu poslano ukupno 78 uzoraka, iz Doma zdravlja i Opće bolnice Tešanj, a pozitivnih nalaza je bilo 4.

Trenutno je sa područja općine Tešanj 1 oboljeli od COVID-19, a 2 pacijenta su izliječena.

I proteklog dana je nastavljena kontrola osoba kojima je određena kućna samoizolacija, koju provode pripadnici Policijske stanice Tešanj, a vršena je i kontrola nad provođenjem naredbi o ograničavanju rada ugostiteljskih i drugih objekata, kao i poštivanje naredbe o kretanju osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina, kao i zabrane kretanja od 20:00 do 05:00 sati.

Sanitarna inspekcija izvršila je kontrolu zelene pijace u Jelahu i nisu zabilježene veće gužve i zadržavanja, prodavci i kupci imaju zaštitnu opremu. Izvršena je kontrola firme AS d.o.o. i firme FAD d.o.o. Jelah, radnog prostora i kuhinje. Firme provode mjere dezinfekcije a radnici imaju propisanu zaštitnu opremu, također i u perkarama Flori pek i Magistrala u Ljetiniću, te u trgovinama Semm i Alina u Piljužićima.

Powered by WPeMatico

O Press Opcine