Samokritika

Ne pišu i samokritikuju, u Tešnju, samo SDP-ovci po društvenim mrežama i informativnim portalima, pišu i drugi, ali niko sa toliko srca i emocija kao SDP-ovci!!!

Veoma interesantne tekstove na tesanj.net objavljuje gosp. Fuad Šišić, dugogodišnji predsjednik SDA Tešanj i nekadašnji Načelnik Općine Tešanj.

Svjestan da je, dobrim dijelom, odbačena njegova ideja o “Primjeru dobre prakse”, već da se konstantno radi na “Primjeru loše prakse” ovaj nekadašnji političar u svom se pisanju dotakne svega.

Gosp. Fuad Šišić, kada piše o politici, veoma se često bavi i sa onim tamo-SDA u Sarajevu, a ustvari nerijetko poruku upućuje Tešnju, tačnije SDA Tešanj.

Tako u svom članku (U)trka za vlast, na tešanjskom portalu tesanj.net, gosp. Fuad Šišić analizra izborne rezultate kandidata za Načelnika Općine Novi Grad, ispred SDA, Semira Efendića, minimizirajući njegovu pobjedu sa svega 17 % podrške registrovanih birača (“…načelnik će biti neko ko ima svega 17% podrške svih građana.”).

Pretpostaviti je da je gosp. Fuad Šišić (iz njegovih tekstova se vidi da se sve više ograđuje od postupaka SDA) prije pisanja ovog teksta dobro analizirao rezultate izbora za Načelnika Općine Tešanj, na kojima je pobjednik gosp. Suad Huskić (SDA) sa osvojenih 23% glasova registrovanih birača, što je veoma blizu podrške građana koju je imao i Semir Efendić.

Dakle, možda “naginjem vodu na svoj mlin”, ne piše gosp. Fuad Šišić zbog Semira Efendića, već zbog poruke koju želi poslati u Tešnju.

No da razgolimo do kraja, i ne ostanemo dužni, čitaocima ove objave još jedan podatak, gosp. Fuad Šišić je 2008. godina na Lokalnim izborima izabran za Načelnika Općine Tešanj sa svega 20% podrške registrovanih birača.

Na kraju, očekuje da se vidi, hoće li SDA u Tešnju sa osvojenih 15% glasova registrovanih birača na Lokalnim izborima 2020. godine pokušati da nastavi da vlada: zrakom, islamskom zajednicom, vodom, boračkim udruženjima, zemljom, javnim ustanovama, javnim preduzećima i svim živim što se vrti na prostoru općine Tešanj.

Fuade, da si mi živ i zdrav, i da počneš pisati “narodskije”, kako bi te shvatili ovi tvoji kojima pokušavaš, u zadnje vrijeme, otvoriti oči!

 

Emir Deba Unkić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *